26 maj 2007

Pirates of the Caribbean-Vid världens ände

Hej!



I fredags (25maj2007) var jag och mamma och såg "Pirates of the Caribbean-Vid världens ände" i Kista, salong 3 klockan 19.00. Först åt vi på "Levinsky's" (hamburgare med pommes) och sen gick vi och köpte lite till bion. Russin till mig och godis till mor. Vi stack till bion och jag var helt "jippie-jag-ska-se-pirates-3". Vi gick in till salong 3 då, satte oss och väntade i typ 15 minits innan reklamen börja, vilken tid det tog asså. Till slut börja filmen.

Handling:


Först blir en massa i Port Royal hängda, och så sjunger de lite. En liten kille har en av de nio piastrarna... Sedan ser vi Elizabeth(Keira Knightley) komma farande i en liten smal båt i "Singapor", medans hon sjunger samma sång som de i Port Royal. De stack till Sao Feng(Chow Yun-Fat) som står i en massa kläder i en ångbastu. Will(Orlando Bloom) blir uppdragen ur vattnet och ser lite tilltufsad ut. Ragetti(Mackenzie Crook) står och kollar på Elizabeth genom golvet, lite kul scen det asså. Sen ska Pintel(Lee Arenberg) kolla och då står det en tjockis där istället.

Det blir bråk och sedan sticker de till världens ände. Där ser vi Jack som har konstiga hallucinationer om att han har en besättning bestående av sig själv. En massa stenkrabbor förflyttar Svarta pärlan till havs och där kommer till Will och c/o men Jack tror först att de är hallucinationer de med. Sedan reser de iväg. Jack och besättningen vänder skeppet uppochned, medans Barbossa(Geoffrey Rush) skrattar så himla fult. Det blir soluppgång och så kommer de hem igen.


Det blir möte med en massa pirater och Jacks pappa(Keith Richards) babblar lite. Elizabeth blir kung och så reser de iväg för strid. Becket har som sagt åt Davy Jones ( Bill Nighy) att döda piraterna, och eftersom att han har Davys hjärta så blir Davy tvingad att göra som Becket vill. Jag vill gärna avslöja mer, men det vill nog inte ni som inte sett den än...

Du måste se den!!!
http://www.youtube.com/watch?v=PetrAmq9fcw (trailer)

Inga kommentarer: