8 juli 2008

Berättelsen om Narnia: Prins Caspian

Hejsan svejsan!





Igår var vi till Helsingborg och hade det kul. Hade tänkt att dra över till Danmark snabbt med färjan men det blev aldrig av för det började ösa ned och åska lite, vi gömde oss på MQ medan det höll på. Mysigt faktiskt.




Sen fikade vi på Ebbas fik ( så himla gotti-gott-gott! ) och spela på jukeboxen. Bra musik. Hitta 5 enkronor i jukeboxen som jag spelade upp, det var ju ändå inte mina pengar och fiket tjänade ju på det. Hehe. Anna skulle spela "Yellow submarine" med de fantastiska Beatles men den spelades aldrig... Inte så kul men den låten är inge bra.






Sen gick vï på bio och såg en blockbuster ( iallafall i USA ), nämligen Berättelsen om Narnia: Prins Caspian.




Den var ganska bra, men det kändes som att de typ mosat ut allt som finns ur fantasy-genren. Jag älskar fantasy men nu blev det too much.




Blev grymt irriterad på David Mosesley som spelar Peter, vilken snobb Peter är...



Ben Barnes som Caspian hade ful brytning ( fejkat ) men det var ju helt okej.




Caspian är den som egentligen ska bli kung, men den onde Miraz försöker döda honom så han flyr till Narnia. Där träffar han en massa varelser som sägs vara utdöda. Förra filmen utspelade sig för 1300 år i Narnia så mycket har hänt.





Caspian blåser i ett horn ( ser ut att ta luften ur honom ) och då kommer syskonen Pevensie till Narnia. De träffar en butter dvärg som ska va filmens roligaste snubbe, han är helt okej. Syskonen träffar Caspian som tydligt blir kär i Susan. Det är smått irriterande genom hela filmen men man står ju ut.





Tillsammans ska Caspian,syskonen och alla i Narnia besegra Miraz och hans trupper för att Caspian ska blikung och det ska bli "fred för alltid".

I rollerna:

Ben Barnes - Caspian
Anna Popplewell - Susan
Georgie Henley - Lucy
David Moseley - Peter
Skandar Keynes - Edmund

Med flera...


Underhållande men ibland blir det för mycket.



Inga kommentarer: