17 juli 2008

Mamma Mia!

Hej hej!



I söndags var jag och familjen och såg Mamma Mia! Mycket bra film. Är inte ett ABBA-fans men vissa låtar är ju rätt bra, typ "Waterloo", "Ring,Ring" ( var inte med i filmen ), "Gimme, Gimme, Gimme", "Honey, Honey" mfl låtar.



Phyllida Lloyd regisserar denna musikal som utspelar sig på nån vacker grekisk ö, kommer inte ihåg vad den heter...


Sophie ( Amanda Seyfried, bra i rollen, spelade även Karen i "Mean Girls", dålig film ) ska gifta sig men sin fästman Sky. De planerar ett fint bröllop i en kyrka på ett berg på den grekiska ön där hennes mamma Donna driver ett hotell som inte går så bra.



Sophie vet inte vem hennes pappa är, men nu har hon hittat Donnas ( Meryl Streep äger i rollen ) dagbok och har lyckats hitta sina tre alternativa pappors adresser. Sam Carmicheal ( Pierce Brosnan som var bra som Bond men har ingen vidare sångröst precis ), Harry Bright ( Colin Firth som brukar spela i brittiska romantiska komedier ) och Bill Anderson ( svenske Stellan Skarsgård som ska va en tuff äventyrare, som om liksom ) heter de.



De tre männen tar sig till ön med båt i tron om att det var Donna, alla tres ex, som bjöd in dem till ön för ett bröllop. Men när de väl är där gömmer Sophie dem i ett sunkigt rum, men Donna hittar dem och blir lite desperat. Hon trodde att hon aldrig skulle behöva se dem igen men nu är de där på ön. Till ön kommer även Sophies två bästisar och Donnas gamla kompisar från tiden då de var en tjejtrio som sjöng under namnet "Donna and the Dynamos".



Det blir mycket sång, mycket dans och en komplicerad handling. Något som är bra är att det är kvinnor som har de "tunga rollerna". Bra. Annars är det alltid männen som har de största rollerna.


Fyra av fem i betyg av mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkig film, jag har också sett den...
Och sommar är fortfarande ingen månad!

Januari, Februari, Mars, April...
Det är månader!

Sommar, Vår, Höst och Vinter
Det är årstider

Nej, nu är det slut på lektionen, fortsätt härlig sommar!

Va jobbigt att skriva in alla dom här bokstäverna!

Anonym sa...

När har jag sagt att sommar är en månad??? Jag kan ju alla månaderna.. Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December...