7 november 2007

Båstad forever

Hej!

Just nu saknar jag Båstad så in i bomben. Vi bor ju så nära havet när vi är där, typ 400-500 från the sea. Om du inte varit där måste du åka dit någon sommar, men inte under tennisveckan. Då får du inte uppleva Båstad på riktigt, utan alla dessa männskor, fester och gratisprylar. Vill du uppleva Båstad borde du åka någon gång innan eller efter tennisveckan. Midsommar är alltid lika trevligt.
Här är lite som du kan göra på en vecka i Båstad och runt omkring denna vackra stad:

Agardsgatan, stadens vackraste rosor växer här i husens rabatter. Helt underbara rosor i alla färger.
Småbåtshamnen, kanske inte så mycket att se om det inte är så många båtar där men du kan köpa en glass och bara gå omkring och njuta.
Scala bio, kolla det gällande programmet här> http://www.scalabio.se/ < . Vackraste bion i Sverige. Har inte popcorn., men den lilla biosalongen är ljuvlig.
Centercourten, en bra restaurang på Köpmansgatan i Båstad. Här är det tennistema för hela slanten.
Solbacken, detta är verkligen ett måste. Godaste våfflorna, underbar utsikt, trevliga gångar och extremt god flädersaft.
Hovs hallar, se upp så att du inte trillar ner för klipporna. Detta är ett av Skånes vackraste place med höga klippor och havsursikt, roligt dessutom.
Bjäreglass, Bjäres goaste glass. Finns i hamnen och på torget vid Mariakyrkan.
Lågprisladan, billigt, bra och fint beläget i Boarp vid Hasses lada och andra små affärer.
Kattvik, fika här och gå sedan runt lite i den lilla hamnen och på stenstranden. Litet och mysigt.
Båstad stranden, solklart val att spendera en solig dag. Sola, bada, köpa hamburgare i Hamnkiosken, ta kort vid Pepes bodega, kolla in båtarna i hamnen och köpa glass hos Bjäreglass ( rekommenderar citron-choklad, blåbär och äppelpaj ).
Danska glassbaren, goaste glassen i Skåne, delas förstaplats med Bjäreglass.
Så skit i tennisveckan. Alla dessa fester som det skrivs om i tidningarna är inte Båstad, det där är bara nåt som inträffar under en vecka när tennisproffsen kommer och går. Ger Båstad ett dumt rukte enligt mig.

Inga kommentarer: