17 november 2007

Veckans filmtips v. 46

Hej hej!



Veckans braiga filmtips är en film med bl. a. Antonio Banderas, Anthony Hopkins och Catherine Zeta-Jones som faktiskt heter Zorro- Den maskerade hämnaren. Detta är en bra film.

Den elake Rafael Montero försöker fånga in hjälten Zorro ( räv på spanska ) genom att döda tre bönder. Men modige Zorro räddar bönderna och lär Montero en läxa. Zorro får lite hjälp av de unga bröderna Joaquin och Alejandro så han ger dem ett halsband i silver. Tyvärr listar Montero ut vem Zorro egentligen är och tar sig till hans hem där det blir fight. Zorro/ Diego De La Vega har får sig ett sår, en död fru, en kidnappad dotter och en lång vistelse i finkan. "Du kommer aldrig undan mig!", ropar Diego och det stämmer ju faktiskt eftersom att Diego 20 år senare flyr från finkan och letar upp Montero och ser sin dotter som vuxit lite på de senaste 20 åren, hon var typ 2 månader i början av filmen.

Joaquin och Alejandro Murrieta jobbar med en snubbe för att tjäna slantar men så kommer Harrison Love och skjuter snubben och hugger huvet av Joaquin vilket gör Alejandro very sad. Diego och Alejandro möts igen och Diego börjar träna Alejandro till en ny Zorro. Alejandro lär sig mycket, blir kär i Deigos kidnappade dotter Elena och klipper sig. Mycket fäktning och flamencomusik.
Alejandro försöker lista ut vad Montero har för plan och listar till slut ut det när han besöker en guldgruva som tillhör Santa Ana där olika slavar, barn och massor fler, slavjobbar. Alejandro tar reda på mer och börjar sedan försöka stoppa Monteros plan men det är inte så jättelätt.

Det är en "rafflande", okej inte precis rafflande, fäktscen i Monteros lada mellan Alejandro och Elena som typ är gjorda för varann som det ofta är i såna här filmer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej detta är dessi fin bloog hannis