8 november 2007

Veckans filmtips vecka 45

Hej!



Denna vecka lyder filmens titel såhär: Lemony Snicket's- Syskonen Baudelaires olycksaliga liv. Detta är en bra film med bland annat Jim "knäppgöken" Carrey, Emily Browning och Meryl Streep. Denna film är baserad på de tre första böckerna- En olustig början, Reptilrummet och Den sorgsna sjön.

Barnens föräldrar omkommer i en brand som förstör deras hem, vilket Herr Poe berättar för barnen på Saltstranden. Barnen får flytta in hos Greve Olaf som bor i ett mycko hus. De blir tvingade att göra alla hushållssysslor. Efter att barnen nästan blivit påkörda med ett tåg får de flytta in hos Montgomery "Farbror Monty" Montgomery. Där har de det fantastiskt tills Greve Olaf kommer dit, utklädd till Stephano, och försöker mjölka ormen Petunia. Efter att i sista stund avslöjat Olaf flyttar barnen till faster Josephine som är rädd för allting. Hon bor i ett skruttigt hus vid den Sorgsna sjön och så kommer Olaf, denna gång som Kapten Shaum. Han hotar Josephine Anwhistle och hon gömmer sig i en grotta som är till salu. Greve Olaf utsätter henne för något onskefullt, som blodiglar som käkar upp folk. Barnen får bo hos Olaf igen ( det är ungefär här som handlingarna blandar sig lite mer än tidigare ) som försöker gifta sig med Violet i sin pjäs - The marvelous marriage - men hur ska det gå egentligen?

Jim Carrey var ju i "Ace Ventura" helt knäpp, överdriven och sjukt konstig. Men här är han helt ok som den galne Olaf. Ibland är han lite överdriven men han är nog en av få som skulle klara av den här rollen.


Emily Browning som Violet är ganska bra. Kara och Shelby Hoffman är inte särskilt bra som spädbarnet Sunny. Liam Aiken är bra som Klaus förutom att han typ aldrig har glasögon på sig, vilket Klaus alltid hade på sig i böckerna.



Inga kommentarer: