20 mars 2008

Filmtips v. 12

Hej!



Tänkte skriva ett filmtips nu. Verkar filmen lockande skulle du kunna se den under påsklovet ( om du har påsklov nästa vecka ) , typ hyra den eller låna av en kompis eller nåt annat.


Filmen heter Den Rosa Pantern. En komediklassiker med Peter Sellers. Även med en fransk dam som kallas Capucine, en man kallad David Niven som anses som en filmlegend, Claudia Cardinale som en prinsessa, och många fler. Blake Edwards regisserar.




Fransmannen Jacques Clouseau ( Peter Sellers ) kommer till en skidort ( typ franska Alperna ) med sin fru Simone ( Capucine ) och klantar till det direkt , det är väldigt kul. Han snubblar på en bår för en "skadad" man och det ser exremt kul ut!



Skurken Fantomen är på fri fot och Jacques är polis och har i uppdrag att fånga honom. Men självklart är Clouseau så himla klantig och klantar till det hela tiden. ( Det är väldigt, väldigt roligt! ). Vad Clouseau inte vet är att hans fru Simone är hemligt tillsammans med Fantomen.


Clouseau ser starka likheter mellan en av gästerna på hotellet där han bor. Sir Charles Lytton ( David Niven ) är den misstänkte, även kallad Fantomen... Medan Jacques kommer närmare och närmare lösningen på fallet kommer den rika prinsessan Dala ( Claudia Cardinale ) till skidorten, och hon har en väldigt värdefull diamant. Den rosa pantern.



Det är den diamanten som Sir Charles/Fantomen vill stjäla och Jacques fruktar att Dalas diamant är i fara. Kommer han att lyckas haffa Sir Charles och bevisa att han är Fantomen eller kommer Jacques att klanta till det totalt?


Denna film är väldigt rolig. Vem bryr sig om att den är från 1963? Den är ju skitkul ändå!
http://www.youtube.com/watch?v=xMiRxq12Fx0 ( trailer, den är kul )

Inga kommentarer: