1 april 2008

Veckans filmtips v. 14

Hejsan!



Veckans filmtips blir The Spiderwick Chronicles som jag såg förra veckan. Den kom detta år rätt nyligen, typ två veckor sen och är från 11 år på bio... Freddie Highmore spelar huvudrollerna som tvillingarna Jared och Simon Grace.

Familjen Grace kommer till ett gammalt hus på landet efter att ha flyttat från New York. Ena tvillingsonen Jared hatar huset och vill flytta tillbaka till storstan.



Jared och hans syskon Simon och Mallory hittar en gammal mathiss som Jared åker upp i. Han kommer till ett rum där det finns en bok, en mycket betydelsefull bok. Han tar med den ned till sitt rum och öppnar den. Då, precis när han drar bort bandet runt boken, förstår skogens väsen att boken är öppnad och att det finns en chans att ta den.



Jared förstår snabbt att det finns magiska väsen i skogen och i huset men ingen annan tror honom. Men när Jareds tvillingbror Simon blir kidnappad att paddtrollen tror syskonen honom. De förstår att de på något sätt måste hindra att den onde jätten Murgarath får tag på boken för det blir typ världens undergång.


Så länge boken stannar i huset är den säker för det är en magisk mur runt huset som skogens väsen inte kan ta sig förbi. Men så kommer Murgarath på hur han kan ta bort denna mur och hur ska det då gå med boken, familjen Grace och resten av världen?







Filmen var spännande och rätt bra. Även om jag ger den en 2:a så är den faktiskt sevärd. Paddtrollen och de andra konstiga filurerna i skogen och huset ser overkliga ut även om det är mycker bra specialeffekter. Jag har inte läst böckerna och kommer väl inte att göra det heller eftersom att de är för folk som är yngre än mig.
(Trailer)

Inga kommentarer: