9 december 2007

Veckans filmtips v. 50 ( i förskott )

Hej!




Nu ska jag liksom ha ett filmtips som egentligen inte ska vara idag, utan i morron eller senare nästa vecka. Men jag tyckte att jag borde ha detta tips nu, istället för senare. Så här är tipset:

Veckans filmtips blir Guldkompassen som jag och tre friends såg igår. Den bygger på boken av Philip Pullman som jag tipsat om i ett boktips. Med bland annat Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig och Sam Elliot.

Lyra Belocqua har lerkrig med zygenarna och hennes vän Roger. De skriker och springer omkring. Sen ska Lyra på middag och då träffar hon den mystiska Mrs. Coulter som säger att Lyra ska få följa med henne till Svalbard. Lyra blir glad men senare inser hon och Pantalaimon att Mrs. Coulter inte har i tanke att ta med dem till Svalbard alls, hon bara håller dem instängda i hennes hem och drar runt dem på olika fester. De flyr och åker med zygenarna till Trollesund där de möter pansarbjörnen Iorek som dricker whiskey. Lyra som har sin trovärda alethiometer berättar var Ioreks rustning är så Iorek lovar Lyra att han ska hjälpa henne att rädda barnen som hålls fågna i Bolvangar. Vad som faktiskt sker i Bolvangar är en hemlighet men när Lyra hittar Billy ( en kompis ) helt förstörd och utan sin daimon börjar hon fatta vad de gör med barnen i Bolvangar. De skär bort barn daimoner vilket är ett fruktansvärt brott eftersom att det är ungefär som att skära bort våra själar från oss. Inte så kul alltså. Lyra tar sig mot Bolvangar... Ska hon lyckas rädda barnen i Bolvangar eller kommer hon att möta samma öde som Billy Costa?

Detta är en spännande film som tyvärr inte slutar som boken så man blir ju lite butter när man märker att den slutar så tvärt och man inser att trailern till filmen ljuger lite... Bästa skådisen som är väldigt lik den karaktär man tänker sig när man läser boken är Sam Elliot som Lee Scoresby. Han är en kul aeronaut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra inlägg!!!

Anonym sa...

Den ska jag se!!