21 december 2007

Veckans filmtips v. 51

Hej!

Nu är det tre dagar till julafton, kan knappt vänta... Veckans filmtips denna vecka blir... Ghostbusters. Det är en 80-tals film med ganska dåliga specialeffekter och det ger tyvärr ett intryck av att filmen inte satsade så mycket på specialeffekterna.

De tre forskarna Dr. Peter Venkman, Dr. Raymond Stantz och Dr. Egon Spengler får nys om att ett spöke setts i ett biblotek i stan. De sticker dit och blir rätt rädda. Folk påstår senare att de sett olika monster och spöken lite här och där så de Peter, Raymond och Egon bildar "Ghostbusters" som ska ta hand om de läskiga spökena ( låsa in dem i en konstig låda ). Peter träffar Dana Barrett som bor i ett farligt hus. Huset är byggd som en antenn. Det är lite mysko. Dana inser att hennes kylskåp är en portal till den onskefulla spökvärlden och monstrena där förtrollar henne till den onda Zuul. Hennes korkade granne blir olyckligt nog förvandlad till den onde Nyckelväktaren. De ( omedvetet ) hjälper en ond ande att typ återuppstå. "Ghostbusters" , med en ny medlem så nu är de fyra, måste nu rädda New York från att bli en enda ond plats full av monster.

Lite konstig handling men den är underhållande. Bill Murray spelar här Peter Venkman, Dan Aykroyd spelar Raymond Stantz och Harold Ramis spelar Egon Spengler. Gjord 1984.

Inga kommentarer: