8 februari 2008

Filmtips v. 6

Hej Hej!


Nu är det väl dags för ett filmtips?! Japp, det är det. Filmtipset blir uppföljaren på förrförra veckans filmtips ( eftersom att jag inte skrev nåt filmtips förra veckan ). Filmen är Tillbaka till framtiden II. Det är en film som är något sämre än ettan men ändå bra. Men Micheal J. Fox, Christopher Loyd och de flesta från ettan, "Tillbaka till framtiden".

Marty McFly har precis kommit hem igen från 1955 och planerar att åka iväg till sjön med flickvännen Jennifer i hans nya jeep. Men så kommer Doc och säger till Marty att han måste följa med till framtiden, 2015. ( Denna film utspelar sig 1985 så då var 2015 liksom 30 år fram i tiden. Men nu, 2008, är det bara 7 år till 2015. )

Marty, Doc och Jennifer ger sig av i en flygande version av Docs tidsmaskin som faktiskt är en DeLorean. De kommer mitt i rusningstrafiken 2015 och flyger sedan in i Hill Valley. Det slutar regna och nu ska Doc och Marty förhindra att Martys son ( i framtiden, 2015 ) inte blir intrasslad i ett rån. Marty klär ut sig till sonen och går till 80-talsfiket, dithans son råkar komma...

När det är dags att åka tillbaka till 1985 åker de. Men väl framme upptäcker de att Biff-i gammal version- varit framme och åkt i tidsmaskinen. Det visar sig också att 1985 har ändrats totalt. Biff är stadens mäktigaste människa, Martys pappa George är död, Martys mamma Lorraine är gift med Biff, skolan är nedbränd, stadens domstol har gjorts om till ett kasino och allt är totalt kaos.


För att kunna stoppa denna katastrof åker Doc och Marty till 1955 och måste se till att Biff inte gör staden Hill Valley till en rutten och kaotisk stad. Kommer de att klara detta???


Detta är en bra film. Den är rolig, spännande, bra gjord och det är bra skådisar.
En stark trea!

1 kommentar:

Anonym sa...

Den har jag sett.