15 februari 2008

Veckans filmtips v. 7

Hejsan!

Nu är det väl dags för ett filmtips...
Titeln lyder följande: Tillbaka till framtiden III.
Michael J. Fox spelar även nu Marty McFly. Christopher Lloyd spelar Doc och Mary Steenburgen spelar Clara Clayton i denna film där de åker tillbaka till den Vilda Västern.


Marty har just sett Doc träffas av blixten 1955 och tar sig till Doc som just skickat Marty tillbaka till 1985. Doc blir självklart chockad och svimmar. Sedan berättar Marty varför han är tillbaka 1955...





Doc och Marty kollar brevet Marty fick i tvåan.. Där visar det sig att Doc är i Vilda Västern. De får reda på att tidsmaskinen finns i en grotta och de drar dit och hämtar den. Men då ser Marty Docs gravsten. Han dog alltså nån gång på 1700-talet.. Doc blir chockad och Marty bestämmer sig för att hämta hem Doc och tar tidsmaskinen till dåtiden, Vilda Västern.
Doc klarar sig egentligen rätt bra i det gamla Hill Valley där klocktornet håller på och byggs upp. Men så berättar Marty att Doc kommer att bli skjuten om cirka en vecka. De har ju inget plutonium så det går inte att åka iväg på det sättet. De testar med att hästar drar bilen men det går ju inte. Då ser de en stackars lärarinna vars hästar blivit skrämda av en orm och nu rusar hästarna utan att kunna stoppas mot en snäv kurva. Doc lyckas rädda lärarinnan, Clara Clayton.

Men Marty och Doc måste klura ut hur de ska ta sig hem igen. Hur ska bilen lyckas ta sig upp i 140 km i timmen i denna gamla tidsålder? Och om de kommer hem, ska Clara följa med? Hur det går får du veta om du ser denna film som är en bra film.

Inga kommentarer: