25 maj 2008

Filmrecension: Indiana Jones och kristalldödsskallens rike

Hej!



Igår såg jag en skitbra film. Gissa. Läs rubriken. Hehe. Filmen heter Indiana Jones och Kristalldödsskallens rike. Bästa filmen på bio just nu, 100%! I några av rollerna:

> Harrison Ford - Henry "Indiana" Jones jr.
>Shia LaBeouf - Mutt Williams
> Cate Blanchett - Irina Spalko
> Karen Allen - Marion Ravenwood
> Ray Winstone - George "Mac" McHale
> John Hurt - Harold "Ox" Oxley

Steven Spielberg regisserar och George Lucas m.fl. skrev manus m.m... http://www.indianajones.com/site/index.html ( trailer )



Indy och Mac kidnappas och tas till en militär bas i Nevadaöknen. Året är 1957. Det provsprängs atombomber ute i öknen i Nevada och nu är Indy och ett gäng ryssar där i närheten. Ryssarna ledare, Irina Spalko, vill att Indy ska hjälpa dem att hitta en speciell låda i ett gigantiskt lager, fyllt med lådor.



Indy lyckas fly, är med om en atombombssprägning och får sparken som lärare på Marshall College. Han träffar den tufft coole motorcykelkillen Mutt som vill att Indy ska hjälpa honom att rädda Ox, en bekant till Mutt, och Mutts mamma.



Så åker de iväg till Peru och börjar spåra Ox. Spåren leder till ett mayatempel där Indy och Mutt hittar en mystisk kristalldödsskalle. Tyvärr så blir Indy och Mutt fångade av ryssarna och Irina Spalko som påstår att kristallskallen är skelettet från en utomjording. I ryssarnas läger träffar Indy Ox och Marion.



Nu måste Indy och hans lilla gäng hitta kristallskallens tempel och återlämna skallen innan ryssarna. Men hur lätt blir det när de har en förrädare ibland sig.




Detta är en skitbra film. Den är en äkta äventyrsfilm. Det görs inte så många såna nuförtiden. Därför har man längtat efter denna film väldigt mycket. Den är fantastiskt bra ända fram till de sista 20 minuterna ungefär. Då blir det lite, konstigt. Typ...



Inga kommentarer: