14 maj 2008

L.A.

Hejsan!


Som sagt tidigare har jag varit iväg till U.S.A. Det var kul. Men resan dit var kanske inte så extremt kul för det var lite jobbigt att åka flyg i typ 14 timmar.



Vi åkte bil till Arlanda för att sedan ta flyget till Chicago ( O' Hare- flygplatsen ) och sedan till Los Angeles, för det var där vi höll hus under semestern.



Vi bodde på ett fint hotell med palmer i lobbyn. Hotellet var 5-stjärnigt, hahaha. Lyxliv liksom.



Det var nära till stranden. Vi bodde nära den kända Santa Monica-piren, där de tryckt ihop ett nöjesfält på en pir... Lite konstigt...



Vi åkte till Beverly Hills och Hollywood. Det var häftigt att se alla stora hus som rikingarna ( de rika människorna ) bor i.



Vi gick på Hollywood Walk Of Fame, kollade Kodak theatre ( där Oscarsgalan hålls, men det vet väl typ alla, eller? ) och utanför Chinese theatre där kändisar gjort avtryck med händer och fötter i betongen.




En dag åkte vi till Disneyland. Fint ställe. Det var större än i Paris där vi var för några år sen. De hade även öppnat en ny park i Anaheim där Disneyland ligger. "Disney's California Adventure" heter det stället.

Vi åkte "Indiana Jones and the temple of the forbidden eye" ( egentligen är Indiana Jones inte Disney ), "Pirates of the Caribbean", "Big Thunder Mountain", "Splash Mountain", "Jungle Cruise" och mycket mer.




The tower of terror ( Hollywood Tower Hotel ) - The twilight zone... Coolt frittfall inne i ett spökhotell... Skrek som tusan men såg lugn ut på kortet haha.




Vi var även till Universal Studios. Det var kul. Rekommenderas.



Gjorde en egen hand-fot-avtryck-med-namn-och-datum i sanden på stranden. Kul hehe...



Vackra stranden i Santa Monica in the sunset...





Vi såg späckhuggar-showen två gånger när vi var till Sea World i San Diego. Det var väldigt häftigt.



Tillbaka till Arlanda. Air-landa... Hahaha. Arlanda... Welcome to Stockholm, vad trisst det låter. Men så var man hemma igen...
Om du läst allting ända hit behöver du nog inte fråga mig mer om U.S.A förutom lite övriga detaljer. Tack för att du läste, uppskattar det. Kommentera gärna.

1 kommentar:

Bannanas sa...

Fett härligt Hanna! önska att ja va me dej :( har du tagit alla bilder själv? för dom va fett nice ;P

Ja håller me dej... Att komma tillbax till arlanda år väldigt tråkigt. Spec alla dom där bilderna på svenska kändisar, ja menar kom på något lite bättre...

puss puss