17 september 2008

Bridget Jones Dagbok

Hej hej!



Jag lånade en film av a friend och den såg jag idag. Tydligen hade vi den hemma fick ajg veta nu, men det visste jag inte förut... Film med Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant och många fler. Av bl.a. Sharon Maguire ( regi ). Orginal Titel: Bridget Jones's Diary.



Bridget ( Renée Zellweger ) vaknar upp efter nyår ( detta är ej med i filmen, men hon berättar det ) och hon är lite bakis. Hon drar iväg till en släktmiddag där hennes mamma ska försöka nässla ihop henne med någon man, som vanligt. Denne gång är det Mark Darcy ( Colin Firth ) som mamman tycker att Bridget ska satsa på. Men Bridget som tycker att han är rätt gullig gör bort sig och Mark tycker att hon är lite knäpp.


Bridget börjar skriva en dagbok för att få ordning på sitt liv och börjar med att försöka gå ned 10 kilo, och inte tänka på sin charmige, pratige och rätt ärlige chef, Daniel Cleaver ( Hugh Grant ). Men det andra går inte så bra. Bridget ser det som att hon och Daniel är det perfekta paret efter typ 3 dagar. Men när han under en minisemester-till-fint-hus/hotell åker iväg och sak "jobba", får Bridget veta att han är otrogen mot henne. Vilket gör henne mycket ledsen.

Men när Mark helt oväntat och plötsligt säger på det typiska Colin Firth-brittisk-gentleman-sättet att han gillar henne, precis som hon är, tänds nytt hopp inom henne. Men tydligen har Daniel inte glömt henne och tycker att de hör ihop. Vem ska Bridget nu välja mellan? Den charmige med till förhållandemässigt osäkre Daniel, eller den allvarlige, men lite charmige advokaten Mark?

Detta är en rätt kul film om Bridgets liv och tankar. Hon är mycket mänsklig och vi får gång på gång se henne göra bort sig men fortfarande behålla sin stolthet.. Den är mer riktad till tjejer skulle jag säga. Ja, mer riktad till tjejer. Typ en sån man kan se om man ska ha tjej-middag/filmkväll med tjejkompisarna. Tycker iallafall jag...

Inga kommentarer: