11 september 2008

WALL-E

Hej Hej!



I förrgår såg jag, pappa och systern min Pixars och Disneys nyaste verk: WALL-E.
Den verkade lite bättre när man såg trailern, men den var mycket bra. Mycket sorglig och man blev lite deprimerad av hela filmen eftersom att den är rätt deppig. Men mycket bra.

WALL-E är den sista av många robotar i ett "gör-jorden-ren"-kompanj som skulle göra jorden ren från allt skräp som vi människor skräpat ut. Eftersom att alla robotar utom vår käre WALL-E dött så är det mycket ensamt för honom. Alla människor har lämnat jorden för att det är för mycket gaser och sopor för att man ska kunna leva där.

WALL-E's enda sällskap är en kackerlacka som han då och då kör över, men den är en tålig krabat. En dag när han är ute och röjer ser han ett rött ljus. Det rör sig och han följer efter i högt tempo. Så kommer han till en krater är en massa andra ljus samlas. Han hör muller och när han ser uppåt mot den gasiga atmosfären ser han ett rymdskepp som håller på att landa på honom med sina glödhetabromsar som skulle smälta ned honom om det inte var för att han gräver ned sig.

Ut ur skeppet som strax åker kommer EVA, en sökarrobot med ett enda uppdrag: att hitta tecken på pågående fotosyntes. WALL-E har aldrig sett något så vackert och följer efter henne, men han gömmer sig för hon skjuter allt som rör sig med sin livsfarliga skjutarm. De blir så småning om vänner men så ser EVA WALL-E's växt som han hittat och bevarat. Hon tar växten och stängs på sätt och vis av för att senare föras till AXIOM, det gigantiska rymdskeppet där de kvarvarande människorna lever sina överviktiga och meningslösa liv.
Det blir livat om växten och nu börjar människornas plan att ta sig tillbaka till jorden för att det finns bevis på att man kan leva där nu när det finns växter ( den enda som fanns finns ju för tillfället på rymdskeppet ). Men det visar sig inte bli så lätt. För WALL-E som följt efter EVA ut i rymden börjar nu ett farligt, sorgligt och romantiskt äventyr ute i det stora okända ( rymden )...
Den är mycket sorglig men bra. Eftersom att den har politiska budskap och det snackas relativt mycket om fotosyntes och sånt så kanske den inte passar för de allra minsta. Men jag vet inte nån som inte tycker att WALL-E iallafall är liite söt, för det är han ju.
En 3:a, för om jag ger den en fyra vet jag inte riktigt om jag gjort rätt. Men den är mycket bra. REKOMMENDERAR!

Inga kommentarer: