13 november 2008

Animerade storfilmer...

Hej hej!


Jag känner inte för att skriva om mitt liv där det just nu inte händer nånting, så jag skriver en filmrecension... Ja, det kan jag göra. En recension... Nej några korta. Pixars filmer, med sammarbetet med Disney. Ja, det blir bra...

TOY STORY

Woody och hans vänner lever ett tryggt och stilla liv i pojken Andys rum. Dem är leksaker. Men en dag får Andy en ny leksak i födelsedagspresent och Woody slängs i glömska in under sängen. Men Woody hämnas på Buzz, som förstört allt för honom. Ute i den stora världen är det farligt för en leksak. Så måste Woody ge sig ut för att rädda buzz för att sluta bli hatad av de andra leksakerna...

Toy Story är en helt okej film, men den är inte pixars bästa om man säger så...

ETT SMÅKRYPS LIV

Uppfinnar-myran Flik är inte accepterad i myrstacken pga sina smarta men ej uppskattade uppfinningar. Men när han totalklantar sig i stress och press och råkar hälla ut all mat som myrorna samlat ihop åt de stora och farliga gräshopporna så ligger han risigt till. Men han ger sig ut för att hitta några som kan hjälpa myrorna att besegra gräshopporna iallafall. Han träffar ett gäng circus-kryp som han tror är soldater. Så börjar kampen mot gräshopporna, men ingen vet circus-krypens egentliga yrken.

Den här filmen är bättre än Toy Story, men inte den bästa. Men bra är den. Gullig film.

TOY STORY 2

När Woody blir stulen av en äcklig samlare ger sig hans leksaksvänner ut för att rädda honom. Vännerna med Buzz i spetsen träffar en till Buzz, ett gäng Barbies och en ond rymdleksaksgubbe.

Sämre än 1:an men rätt kul. Känns lite billig men helt okej...

MONSTERS INC.

Skrämmaren Sully och hans kompanjon Mike är de mest framgångsrika inom skrämmarbranschen i monstervärlden. Men allas mardröm är att ett människobarn ska komma genom dörrarna i den stora skrämmarfabriken. Och just det händer, för Sully och Mike. Men de kan ju inte säga något till någon. Hur ska de få tillbaka lilla Bu till hennes rum när den läskiga Randall slingrar runt och planerar skumma planer?

Mycket bra. Rolig film. Gillar den mycket. Väldigt smart historia dem hittat på. Fyndig och "realistisk"..

HITTA NEMO

När Marwins enda son Nemo blir kidnappad av dykare ger han sig av på jakt för att hitta honom. Men havet är väldigt stort när man letar efter 1 fisk...

Mycket bra. Rolig, småsorglig i sina stunder och en av Pixars mest framgångsrika filmer.

SUPERHJÄLTARNA

Förut var Mr Incredible allas hjälte. Men efter några skandaler i superhjältevärlden är han inte längre accepterad i samhället och nu lever han ett supertrisst liv med elastiska Helen, osynliga dottern Violet, snabbe Dash och lillen Jack-Jack.. Men så får Bob ( Mr Incredible ) en inbjudan att bli hjälte igen, kan han missa den här chansen? Nu står staden på spel när Bobs forna beundrare gått lite crazy och blivit en superskurk.

Bra, rolig och actionfylld. Fyndig.

BILAR

Racer-rookien Blixten McQueen har en karriär och den går rätt uppåt. Han tävlar mot två andra i en gigantisk final av Piston Cup, men efter en liten olycka hamnar han i mitten av ingenting på gamla vägen Route 66 och lilla staden Kylarköping. Där börjar han inse att det finns mer än pengar och berömmelse.

Bra, men inte den bästa. Själva bilarna är lite tråkiga i formen, men det finns inte så mycket man kan göra av dem till formen på det sättet. Men filmen är bra som sagt.

RATATOUILLE

En råtta har drömmar om att bli kock, men som råtta har han det lite svårt att bli accepterad i köket... Med klanten Linguini som agerar mänsklig kommer de att bli de bästa kockarna i Paris.
Jag älskar den här filmen. En av mina absoluta favoriter. Jätterolig.

WALL-E

Efter 700 år på ett dött jordklot är roboten Wall-E den enda kvar förutom en kackerlacka. Alla människor är ute i rymden i sina rymdskepp och allt verkar gå åt skogen. Så kommer sökarroboten Eva och en liten växt har en stor roll i historien. Eva tar med växten till Axiom, ett rymdskepp, och Wall-E hänger på för att vara med den enda vän han nånsin haft.

Rätt deprimerande, men mycket bra.


Coming to theatres: ( ville skriva på engelska av okänd anledning )

>Up ( 2009 )
Sur gubbe och scout åker iväg med ett hus och många ballonger...
> Toy Story 3 ( 2010 )
Sägs att den ska vara "råare" än Pixars tidigare filmer...
>Newt ( 2011 )
En ödla...
> The bear and the bow ( 2011 )
?...
> Cars 2 ( 2012 )
Troligen om samma bilar, men vem vet...

Inga kommentarer: