15 juli 2009

Harry Potter och Halvblodsprinsen -recension

Hej!


Klockan är 23.08 och jag har just sett den nya Harry Potter-filmen på bio i en kokhet salong! Har längtat så, och till skillnad från förra filmen, Fenixordern, så var den här en glad överraskning. Mycket bra och man fällde någon tår mot slutet.

HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRINCE

Regissör: David Yates. I rollerna: bl.a. Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Alan Rickman, Tom Felton och Maggie Smith.

Voldemort är tillbaka, ingen går ovetande om saken. Dödsätarna härjar vilt i både mugglar och trollkarlsvärlden, ingen går säker. Det verkar inte finnas något slut på de hemskheter som händer.

Harry (D. Radcliffe) kommer tillbaka till Hogwarts, som inte längre är den säkra plats det varit. Trots oroligheterna lever eleverna i Gryffindor till synes uppspelta och de flesta glada om inte kärleksbekymmer kommer emellan. Ron (R. Grint) kommer med i quidditchlaget och den lite udda Lavender Brown blir plötsligt galet intresserad av honom, till Hermiones (E. Watson) ilska och sorg.

Dumbledore (M. Gambon) letar efter den slutgiltiga ledtråden bakom Voldemorts makt, och finner den hos den vimsige trolldrycksläraren Horace Slughorn (Jim Broadbent). Det som avslöjas innebär att Harry och Dumbledore måste bege sig till en plats, där en viktig del av makten Voldemorts besinner kan finnas. Men det blir värre än Harry anat, och det kommer att krävas alltför mycket av honom igen för att ta sig tillbaka med livet i behåll!

Filmen var betydligt bättre än Fenixordern som var en besvikelse för mig. Kanske är denna film inte det för att jag inte hade några höga förväntningar på den efter förra filmen som helt saknade magi. Den här har mer av trolleri och magi, ont som gott. Filmen, på sina 2 och en halv timmar, är riktigt spännande och gripande då man känner hur det bränner i ögonen.

Nu väntar jag bara på nästa film. Den första av de två delarna av Dödsrelikerna som ska komma:
Del 1: hösten 2010
Del 2: 2011
Det är bara att vänta och hoppas att WB inte skjuter upp filmen som de gjort med denna.

Vill ge filmen en 4:a, men den når inte riktigt så långt. Tyvärr. På gränsen till en 4:a. 3,89 i betyg.

SE FILMEN!!!

Inga kommentarer: