31 oktober 2007

Veckans filmtips vecka 44

Hejsan!

Veckans filmtips är Hairspray som är väldigt poppis just nu på biografer. Jag såg den igår. Väldigt rolig, bra och så var det bra musik också. Om nån undrar var John Travolta som mamman Edna Turnblad helt okej men han var ju inte precis verklighetstrogen om man säger så.

Filmen handlar om den unga Tracy Turnblad som älskar TV-programmet "The Corny Collins show" som är Baltimores populäraste program där olika människor dansar och sjunger låtar från hitlistorna ungefär. Tracy är kär i en av dansarna, Link Larkin men han har typ inte lagt märke till henne. Men det blir det ändring på när Tracy kommer med i programmet och blir väldigt känd och populär. I "The Corny Collins show" dansar även den blonda Amber von Tussle som är dotter till den elaka Velma von Tussle som typ är en av cheferna bakom kameran. Amber är egentligen inte någon bra dansare men eftersom att hon är dotter till Velma får hon dansa i programmet. Amber är taskig mot Tracy och link tycker synd om henne så han följer med henne till kvarsittning där det är dansparty. Tracy, Penny och Link följer med de dansande dansarna till en skivaffär där det är party.

Tracys mamma Edna har inte lämnat huset på flera år och när hon följer med Tracy till en klädaffär där Tracy ska bli deras ansikte utåt blir hon som en ny människa.

Velma vill ta bort programmets "Negerdag" och då börjar Tracy och hennes nya vänner demonstrera för att de vill ha "Negerdagen" tillbaka och polisen jagar sedan Tracy som med sin familj och sina vänner tänker ut en plan om hur de ska ta sig in till studion och hur Tracy ska få chansen att bli Miss Hårspray.

Detta är en väldigt bra film med bland annat dessa skådisar i denna roller:

Nikki Blonksy - Tracy Turnblad

Zac Efron - Link Larkin
Amanda Bynes - Penny Pingleton
Christopher Walken - Wilbur Turnblad
John Travolta - Edna Turnblad
Michelle Pfeiffer - Velma von Tussle
Brittany Snow - Amber von Tussle
Elijah Kelly - Seaweed J. Stubbs
Queen Latifah - Motormouth Maybelle
James Marseden - Corny Collins
Taylor Parks - Little Inez Stubbs










Inga kommentarer: