7 oktober 2007

Veckans filmtips vecka 40

Hej!

Nu är det en vecka, ungefär, sen jag gav dig tips på film du kan se. Nu tipsar jag om filmen Edward Scissorhands som är en väldigt bra, men sorglig film. Typ Johhny Depps genombrottsfilm.

Handlar om Edward ( Johnny Depp ) som byggdes av en gammal uppfinnare uppe i ett stort hus uppe på en hög kulle, eller ett litet berg. Innan Edward hann få sina händer dog uppfinnaren och Edward hade saxhänder. Inte så bra om man inte bara vill klippa buskar och vara frisör. Sminkförsäljerskan Peg Boggs ( Diane Kiest )kommer till huset uppe på kullen/det lilla berget. Där träffar hon den trevlige Edward som hon tar med hem. Han har det bra där förutom vissa svårigheter med att hålla i bestick, äta ärtor m.m. Sen kommer Pegs dotter Kim ( Winona Ryder ) hem och Edward råkar göra hål i hennes vattensäng. Kims elake pojkvän, hon gör slut senare, Jim är en idiot och är taskig mot Edward. Den pastellfärgsfulla stadens andra invånare, som en orgelspelande knäppgök, gillar först Edward men efter några händelser, som beror på de oförstående grannarna, börjar staden ogilla Edward. Edward flyr hem till den avlidne uppfinnarens hus där Jim försöker döda honom( ! ). Skriver inget mer...

Sorglig saga med i mysko stad. Alla, utom familjen Edward bor hos, är så taskiga mot Edward och han blir inte förstådd. Man börjar nästan gråta i väldigt många delar av denna film. Från 1990 av Tim Burton m.fl. Med bl.a. Johnny Depp och Winona Ryder.

Inga kommentarer: