14 maj 2009

Änglar & Demoner- Recension

Hej!


Igår, på premiärdagen gick jag och Jenny på bio och såg den aktuella action/thrillern/äventyret

"Angels and Demons"

med bl.a. Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer och Stellan Skarsgård. Regissör: Ron Howard.

Filmen är byggd på Dan Browns bok med samma namn.


När påven dör faller det katolska folket i sorg och tusentals samlas på St Peters platsen i Vatikanstaten. Medan en massa gamla betydande gubbar inom den katolska kyrkan samlas för att i konklaven bestämma en ny påve, stjäls en bomb av antimateria som kan spränga bort hela Vatikanen.


För att förhindra påve-omröstningen, verkar det som, kidnappas fyra som är favoriter att bli en ny påve. Professorn Robert Langdon (Tom Hanks) tas till Vatikanen för att hjälpa till att hitta de kidnappade inom fyra timmar. För varje av dessa timmar kommer en av männen mördas, och den enda ledtråden att hitta dem är de fyra elementen: jord, eld, vind och vatten.

Robert, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) som varit med och skapat bomben (med inte vill göra nåt ont), polischefen Richter (Stellan Skarsgård) och en del till hjälper mer eller mindre till för att stoppa detta fruktansvärda händelseförlopp innan klockan slår tolv. Det blir en spännande jakt där man inte kan lita på någon!

Filmen var mycket spännande, hade högt tempo rakt igenom och var välgjord. Ron Howard filmar kanske ibland lite väl ryckigt, men annars bra. Har en del stora vändningar där allt man vet vänds och man vet inte vem som kan vara den skyldige! Mycket bra.
NÄSTAN 4

Regissör Ron Howard.

1 kommentar:

Nettan sa...

Låter som en film som måste ses!