27 maj 2009

The Brothers Bloom- recension

Hejsan!


Kom hem för inte så länge sen efter att ha varit på bio och sett Adrien Brody och Rachel Weisz i filmen "The Brothers Bloom". Regissör: Rian Johnson.

Filmen handlar om två bröder, Stephen (Mark Ruffalo) och Bloom (Adrien Brody), som sedan de var barn har lurat många för att få det som de vill. Mest Stephen, även om Bloom motvilligt alltid går med på vad han säger. Nu har han sagt emot och åker till Montenegro för att leva ett 'oskrivet' liv. Det tar inte lång tid innan Stephen kommer tillbaka, nu med en ny plan.

Enligt Stephen är detta den sista stöten, sen... inget mer. Bloom går med på detta. Offret den här gången blir Penelope Stamp (Rachel Weisz) som lever ett extremt ensamt, och ja... rätt uttråkat liv. Hon är alltid ensam och har på så sätt då hon äger en enorm ärvd förmögenhet kunnat göra vad hon vill, när hon vill. Hon kan göra det mesta, för hon har lärt sig det mesta.

Penelope blir kär i Bloom, som av erfarenhet vet att han inte kan bli kär i sitt offer, men hur sak det gå? Kommer bröderna Bloom kunna lyckas med planen, eller kommer Bloom dra sig ur av samvetes-skäl?

Filmen har väldigt bra foto, så gillar du sånt ska du se den här. I DN:s recension så skrev dem att det var en slags Wes Anderson-kopia (har gjort bl.a. The Darjeeling Limited). Jag tycker inte riktigt det, här använder de inte samma starka färger, kontraster och sånt. Den här är ibland lite grådaskig, men samtidigt färgstark.

Jag tycker att den här filmen har en del delar man kunnat skippa, men den är smart genomtänkt, mycket välgjord och full av detaljer. Kul. Men jag tycker genom hela filmen att brodern Stephen är en idiot och ser rätt sjaskig ut, det stör mig lite.
Filmen är inte alls dålig, den är inte heller jättebra. Den är bara rätt bra helt enkelt. Lite förvirrande ibland, många vändningar.

Inga kommentarer: