20 april 2009

Gene Kelly och Frank Sinatra dansar i New York

Hej hej!


Igår såg jag en festlig film.
ON THE TOWN / NEW YORK DANSAR
med Gene Kelly, Frank Sinatra, Ann Miller ( snabbaste steppdansaren ) och Vera-Ellen. Kom 1949. Gene Kelly och Stanley Donen regisserar, precis som i "Singin' in the rain". Färgglatt och festligt. Det sjungs och dansas under ett dygn i New York.
De tre sjömännen Gabey ( Gene Kelly ), Chip ( Frank Sinatra ) och Ozzie ( Jules Munshin ) kommer för första gånger i sina liv till New York med deras stridsskepp i flottan. De får 24 timmars landspermission, 24 timmar att se stan på, hitta en tjej och sjunga och dansa, typ.

Gabey ser en bild av en viss Miss Turnstiles, Ivy Smith ( Vera-Ellen ) och vill ge sig ut på stan för att hitta henne. De möter taxichaffisen Hildy ( Betty Garrett ) och Claire ( Ann Miller ) som hjälper dem att leta efter Ivy.

Chip och Hildy, Ozzie och Claire, och stackars Gabey ensam. Det visar sig att Gabey blir den ende att leta efter Ivy när de andra blir mer intresserade av varandra. Kommer Gabey att hitta den sockersöta Ivy, vilket i en så stor stad som New York kan verka som ett tufft jobb?
Det här är en rolig och underhållande film med härliga scener. Skådespelarna är festliga och herr Kelly och Sinatra är rätt roliga. Rekommenderar. ( Filmen är i färg )

Inga kommentarer: