15 januari 2008

Indy is back

Hejsan!


I maj, den 22 maj, kommer en efterlängtad film till våra fina ( och dyra ) biografer här i Sverige. Den efterlängtade filmen är "Indiana Jones och Kristalldödskallens rike".
Jag tror nog inte att den är lika bra som de gamla kära Indy-filmerna som kom på 80-talet. Harrison Ford spelade Indy då och gör det nu också så han är liksom 20 år äldre än förrut.
Men som tur är försöker inte Steven Spielberg ( den väldigt berömde och kreative filmmannen ) och teamet göra Harrison till en ungdom igen, Harrison är ju faktiskt 60+ och morfar till nåt barn.
Men nu har filmen gjorts så att Indy är 20 år äldre än förut så det blir väl helt ok med tiden, det utspelas nu i 50-tal istället för 30-tal som de äldre filmerna.

Tyvärr är ju titeln till filmen rätt löjlig, "Indiana Jones och kristalldödskallens rike", hehe. Kristalldödskalle är väl lite mysko kan man säga. På engelska: "Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull". Låter iallafall lite bättre när man delat på det där långa ordet.

Jag har ju sökt på youtube och allt efter en värdig trailer men hittar ingen. De har väl inte fått ihop nån trailer med bitar av filmen än. Bara trailers där filmen inte ens visas i nån yttpytte kort snutt. Man får väl vänta lite till då...
Filmen ska utspela sig 1957. De spelar in den i New Mexico, New Haven Connecticut, Hawaii, Fresno, Kalifornien och Los Angeles. ( Enligt Wikipedia ). Harrison Ford spelar alltså Indy, Karen Allen kommer tillbaka från 1:an som Marion Ravenwood, Cate Blanchett spelar en ond ryss och den där Shia LaBeouf spelar nån kallad 'Mutt'. Sedan är det klart att det finns fler roller men orka rabbla upp dem.
Detta är en film från Paramount. Av Steven S. , George Lucas m.fl.
Några ur teamet; Shia, Steven, ?, Karen och Harrison.
Shia och Harrison åker motorcykel i filmens 50-tal. Man ser en bit av en tjusig bil där i hörnet.
Kommentera gärna...

Inga kommentarer: