18 januari 2008

Veckans filmtips v.3

Hejsan!

Nu är det dags för ett nytt filmtips. Tipset denna vecka är en film från 1959 med bl.a. Marilyn Monroe, Jack Lemmon och Tony Curtis. I hetaste laget är titeln och på orginaltiteln är "Some like it hot". Detta är en svartvit film, men den är väldigt kul ändå.



En basist och en saxofonist spelar på olika place för att tjäna pengar. De spelar en dag i ett litet band på ett place för skumma typer. Maffia och allt. En snubbe i damasker kommer dit med sina anhängare. Även en polis i undercover. Bastisten- Jerry- och saxofonisten- Joe- lyckas smita.
Men när de ska låna en bil och träffar på maffian och blir vittnen till värsta mordet av några skumma maffia-människor.
För att fly från maffian klär Joe och Jerry ut sig till tjejer och går med i en damorkester. Joe och Jerry lyckas faktiskt övertyga damorkestern att de är de unga damerna Josephine och Daphne.
Men så blir Joe kär i sångerskan Sugar Cane ( Marilyn Monroe ) och klär ut sig till en miljardär. Men kommer den panke Joe kunna fortsätta lura Sugar om att han är en miljardär när maffian kommer till hotellet där damorkestern bor?
Kommer Jerry och Joe lyckas fly eller kommer maffian att få fast dem?



Detta är en rolig film. Festlig. Jack Lemmon och Tony Curtis är väldigt roliga. Detta är en bra film även om den är svartvit.
Egentligen borde den få 3,5 men nu satte jag en fyra ändå.

Inga kommentarer: