14 februari 2009

Top Hat, från 1935

Hejsan svejsan!


Igår när jag kom hem såg jag på
Top Hat
med den fantastiska dansarna Fred Astaire och Ginger Rogers. Den kom 1935, det är en RKO-film och Mark Sandrich regisserar.

Jerry Travers ( Fred Astaire ) kommer till London för att uppträda. Han stör den vackra Dale Tremont ( Ginger Rogers ) när hon sover genom att steppa i rummet ovanför. Hon går upp för att klaga och då blir han kär i henne medan hon mest tycker att han är lite konstig.

Jerry var och hälsade på en kollega, Horace Harwick när han steppade så när Dale ska kolla vem som störde hennes sömn genom att kolla vem som bor där blandar hon ihop Jerry och Horace. Hon har egentligen aldrig träffat den riktige Horace men känner hans fru, Madge ( Helen Broderick ). Dale är då rätt fientlig mot Jerry, eftersom att hon tror att han är hennes väninnas man som flirtar med henne.

Jerry har ingen aning om varför Dale beter sig som hon gör mot honom så han försöker få henne att gilla honom, vilket bara gör att hon hatar honom mer för vad han gör mot Madge... Vilken härva!
Kommer det någonsin att lösa sig?

Den här filmen är rolig och det är mycket dans, till exempel sång och dansnumret "Cheek to cheek" och "Top hat, white tie and tails". Filmen är fyndig och jag rekommenderar den.

Inga kommentarer: