7 juni 2008

Filmrecension: Fantomen på operan

Hej!



Igår såg jag och min kära mor en mycket bra film. En nyinspelning av den gamla musikalen "The Phantom of the opera", vilket på svenska betyder: Fantomen på operan.


Emmy Rossum spelar huvudrollen som Christine Daaé, som råkar vara dotter till en svensk violinist ( karaktären, inte Emmy Rossum ). Gerard Butler spelar den vanställde Fantomen. Raoul spelas av Patrick Wilson. Miranda Richardson ( som spelade Rita Skeeter i "Harry Potter och Den flammande bägaren" ) spelar den snälla Madame Giry. Minnie Driver spelar Charlotta. Sedan finna det självklart massor av andra skådisar och statister i denna film.


Christine får huvudrollen i en opera-föreställning. Hon har i hemlighet tagit sånglektioner av "Musikens ängel", även känd som Operaspöket eller Fantomen. Fantomen lever långt ned i marken under operahuset vid en underjordisk sjö. Han vill att Christine ska spela huvudrollen i den nya musikalen som ska sättas upp på operan.


Men operans nya ägare gör inte som han säger och ger divan Charlotta huvudrollen medan Christine får spela en stum pojke. Fantomen blir arg och saboterar för allt och alla. Alla utom Christine. Han är väldigt kär i henne och vill att hon ska bli framgångsrik och glad.


Men så träffar hon sin ungdomskärlek Raoul och de förlovar sig. Fantomen blir rasande och kräver hämnd.


Detta är en mycket bra film. Den är spännande, sorglig och det är mycket bra musik.

http://www.youtube.com/watch?v=zw9GZNgtiEc ( klipp ur filmen, den bästa låten... )

Inga kommentarer: