8 juni 2008

Rabalder i Ramlösa

Hej hej!


Idag kom jag på att det skulle va kul att se vad Eva Rydbergs nyaste föreställning ska heta och handla om. Så jag gick in på hemsidan där det står om föreställningarna osv och kollade bilder från tidigare föreställningar och vad den nya ska heta.

"Rabalder i Ramlösa" heter den. Kopierad text från Helsingborgs hemsida om teatern:


Rabalder i Ramlösa


Ett brokigt sällskap samlas på kurhotellet. Här ska drickas ur den hälsobringande brunnen i Döbelius anda. Det är kronprinsens födelsedag och till hans ära ska den nya paviljongen invigas.



På plats är sin vana trogen grevinnan Falkenvråk (Marianne Mörck), en riktig hök inom aristokratin. Hon hunsar sin trotjänarinna och passopp Hulda Hansson (Eva Rydberg) som är försynt och plikttrogen men också tankspridd och något av en dagdrömmare.



När tillfället så yppar sig att förverkliga en länge närd dröm blir frestelsen för stor. In i handlingen träder också Hildur Jönsson (Siw Carlsson), ett riktigt yrväder som för första gången ska dricka brunn. Hon är en glad och bullrig kvinna som gärna berättar ekivoka historier och är till grevinnans stora förtret i total avsaknad av vett och etikett. Hildur är stenrik hustru till Skånes störste hönsuppfödare med företaget Jöns Höns i Hammenhög.



Förra årets föreställning "Den stora premiären" gick på svt 1 igår kl. 20.00. Den är jätteskojig! Hoppas att den nya är lika bra, eller bättre.

Inga kommentarer: