9 augusti 2008

Mumien: Drakkejsarens grav

Hej hej!


Filmtips och recension idag. Igår såg jag och min kära kompis Jenny den nya "Mumien"-filmen.

Mumien- Drakkejsarens grav.

Den hade premiär 1 augusti i USA men hade en irriterande smygpremiär här i Sverige den 6:e, men den riktiga premiären skulle vara den 8:e.

Hursomhelst har jag nu sett den.



Rick ( Brendan Fraser ) och Evy ( Maria Bello, förut var det Rachel Weisz som hade denna roll ) O´Connell lever ett mycket långsamt och tråkigt liv i ett slott i England. Rick försöker lära sig flygfiske. Det går inte så bra. Men han fångar några fiskar. Se filmen så får du se hur.


Deras son Alex ( Luke Ford, 13 år yngre än herr Fraser ) har grävt fram en död kines i lera i Kina, inte smart. Hans föräldrar kommer till Kina för att leverera en viktig pryl och de går och kollar på Alex fynd. >>"Väck honom bara inte, hörrni" ( nåt i den stilen ) säger Alex. Och vad händer då kan man ju undra ( ironiskt ).


Lergubben ( Jet Li ) fräser och sprakar och far iväg på Shanghais gator med lerhästar och en levande general. Rick och c/o hänger på.

Lerkejsaren vill ta sig till Shangri-La, undomens källa. Om han doppar sig där blir han "0-stoppbar". De goda måste stoppa honom, så att han inte väcker sin döda, leriga ( och fula ) armé. Till sin hjälp har de goda en häxa ( Michelle Yeoh ) och hennes dotter Lin ( Isabella Leong )som Alex blir kär i. Hur ska detta gå? Hur många pistolkulor kommer Rick, Evy, Alex och Evys rolige brorsa Jonathan ( John Hannah ) att skjuta tillsammans? ( Väldigt många )...

Den är faktiskt underhållande denna film, om man gillar lergubbar som går, halvdana specialeffekter, Brendan Fraser som vrålar ut "Skjut mumierna!!", orealistiska drakar och Jet Li när han inte kör kampsport...

Två av fem för underhållningen och att den är helt okej. Se den på bio, ladda inte ned illegalt.. Hatar illegal nedladdning. Upplevelsen blir så mycket bättre på bion!

Inga kommentarer: