13 augusti 2008

Några storfilmer

Hej hej!


Många har ju sett dessa filmer. De är ju några av tidernas största filmer. Men jag vill ändå skriva korta recensioner av dem. Har inte så mycket att göra.



TITANIC
En av de största filmerna. Av James Cameron.
"Titanic" åker iväg från England på sin jungfrufärd, vilken alla vet hur den kommer sluta. Rika Rose träffar fattige Jack och de blir kära, men ingen av dem har minsta aning om att fartyget kommer att sjunka...
Sorglig, väldigt bra, maffig och storslagen.





SAGAN OM RINGEN
Av Peter Jackson, efter boken av J.R.R. Tolkien. Sista "HärskarRingen"-filmen
Frodo och Sam närmar sig Domedagsberget med Gollum. Aragorn kämpar med de goda mot Saurons arméer för att bli kung, som han var född att bli. Ca 3 timmar och 20 minuter lång, tror jag. Den är iallafall mycket lång, men extremt bra!


1:an
2:an
3:an


HAJEN
Av tidlöse Steven Spielberg. Förut tyckte jag att den var helt kass. Jag förnekar inte det. Men man kan ju faktiskt ändra sig. Jag älskar den inte, den är rätt bra.
Polisen Martin Brody, forskaren Matt Hooper och hajjägaren Quint ska döda en stor haj som simmar omkring vid sommarön Amity Island.



PIRATES OF THE CARIBBEAN
Väldigt bra trilogi. Utan Johnny Depp som Jack Sparrow skulle filmerna inte vara nånting, men nu är de helt underbara. Av Gore Vebinski.
Handlar i stort sett om piraten Jack Sparrow, Will Turner och Elizabeth Swann och deras två stora äventyr. Först ska Jack döda piraten Barbossa, men problemet är att han är odödlig, liksom hans besättning. I tvåan och trean ska Jack komma undan havets härskare Davy Jones genom att stjäla hans hjärta och hugga det med en kniv.

1:an:

2:an:

3:an:



HARRY POTTER
Den som drog in mest var ettan, "Harry Potter och De vises sten". Men alla är bra. Femman var störst besvikelse. Vi får se hur sexan är, den kommer den 21 november tror jag.
Filmerna är filmatiseringar av böckerna av J.K. Rowling. Handlar om trollkarlen Harry Potter och hans liv på Hogwarts och hur han ska hämnas på Voldemort ( du-vet-vem ) som dödade hans föräldrar och satte skräck i hela trollkarlsvärlden.


1:an:

2:an:

3:an:

4:an:

5:an:




INDIANA JONES
Av Steven Spielberg och George Lucas, och många fler men de är typ de huvudsakliga.
Harrison Ford spelar Indy, arkeologen/läraren/hjälten. I varje film förutom nyaste letar de efter religiösa prylar. Men alla skatterna har övernaturliga krafter. Som Harrison Ford sa hos David Letterman. Action och övernaturligt och coola äventyr. Alltid halvdana specialeffekter. Eller snarare kassa i de första 3, 4:ans är rätt bra.


1:an

2:an

3:an

4:an


Jag skriver om en till. Även om det finns massor av andra blockbusters. Men jag har ju inte sett alla, typ "Casablanca", "Borta med vinden" och "Star wars". En till då;



JURASSIC PARK
Steven Spielberg igen. Den här är lite övervärderad. Bra specialeffekter för att ha kommit -93.
En rik gubbe ska öppna en dinousariepark på en ö. Forksare åker dit för att inspektera stället, och då bryter sig dinousarierna lös på ön. Och ränner omkring, ostoppbara.
Recenserar bara 1:an.

Inga kommentarer: