17 december 2008

Den vilda jakten på juvelen

Hej!


Detta är en recension på en bra äventyrsfilm. Uppföljaren till "Den vilda jakten på stenen". Med bland annat Kathleen Turner, Michael Douglas och Danny DeVito.


Joan ( Kathleen Turner ) och Jack ( Michael Douglas ) lever sisådär lyckliga på segelbåten Angelina. Han vill resa till Grekland men hon vill resa hem till New York efter ett halvår på havet med båten. Då hon inbjuds av en skum nisse att följa med till Afrika och skriva om hans liv som typ härskare i något land skiljs Joan och Jack åt.


Hon blir först fascinerad av nissen Omar och hans land, men hon märker att något skumt är på gång. Invånarna i staden där han håller hus är upprörda över att Omar stulit någon slags juvel, The jewel of the Nile. Jack får också höra om Nilens juvelen och med en konstig annan nisse och den lille skummisen Ralph reser han till Afrika för att rädda Joan och hämta hem juvelen.


Men juvelen visar sig vara titeln på en religös man som är folkets riktiga ledare. Han har typ magiska krafter men Omar har låst in honom så att han själv kan bli ledare. Joan och Jack som återförenats ska hjälpa juvelen till en stad innan Omar hinner övertyga folket om att låta honom regera.

Detta är en bra film. Jag tycker att den kanske inte har den djupaste handlingen, men den är mycket underhållande och så. Rekommenderar. Viss brist på bilder från filmen på internet... Så det blev inte mycket bilder här inte...

Inga kommentarer: