27 oktober 2008

Audrey Hepburn äter Frukost på Tiffany's

Hej hej!


Såg den här för ganska länge sen, typ ett halvår sen eller nåt liknande. Lyssnar på en låt från filmen och tänkte att då kan jag väl skriva en recension.
Frukost på Tiffany's
( Breakfast at Tiffany's )
Blake Edwards regisserar och Audrey Hepburn spelar huvudrollen som Holly Golightly. George Peppard spelar Paul "Fred".

En morgon stannar en taxi utanför juvelbutiken Tiffany's i New York. Holly Golightly kliver ut i en klassisk svart klänning och äter en bulle och dricker kaffe medan hon studerar smyckena i fönsterrutan. Sedan går hon hem.

Holly bor ensam med sin katt, Cat. Hon lever i en lite förvirrad tillvaro i en lägenhet och har som enda mål att gifta sig med någon rik man. Hon har en crazy granne som blir extremt irriterad när hon väcker honom alltför ofta och han slår huvudet i en lampa.

En dag flyttar författaren Paul in en våning över Holly. Hon får för sig att kalla Paul för Fred eftersom att hennes käre bror som är i kriget heter Fred. Där börjar Holly och Pauls förvirrade relation.

Den här filmen är speciell och ganska skojig. Man irriterar sig smått på Holly ibland men hon är ju huvudkaraktären. Audrey Hepburn är bra i rollen som egentligen var skriven för Marilyn Monroe. Utan henne skulle filmen vara ganska långtråkig. Holly livar upp den.

Inga kommentarer: