29 oktober 2008

Titanic

Hej


Har lust att skriva en till recension... Det får bli.. Hmmm..
Titanic
Den här har väl typ alla sett men jag fick bara lust att skriva en riktig recension om filmen. Har gett den betyg förut men skrev då inte en recension.
Regi: James Cameron.
Filmen vann 11 Oscars och vad jag har hört var det en tuff inspelning för skådisarna i kallt vatten även om resultatet blev väldigt bra.

I Southampton ska jättefartyget Titanic snart avgå. Ur en fin bil och klädd i exlusiva kläder och en riktigt stor hatt kliver Rose DeWwitt Bukater ( Kate Winslet ). Hon ser fartyget som ett slavskepp som tar henne till Amerika i bojor, medan hennes fästman Cal ( Billy Zane ) tycker att det är en vanlig resa på ett vanligt skepp.

Vid ett sunkigt bord på en sjaskig restaurang spelar Jack Dawson ( Leonardo DiCaprio ) kort om pengar och biljetter till Titanic, drömresan. Minuterna innan avgång vinner han och han och hans kompis Fabrizio ( Danny Nucci ) spelet och rusar i fullkomlig glädje ombord. De hinner precis och vinkar adjö till folket som står i hamnen för att se fartyget lämna England inför sin jungfrufärd över Atlanten.

Rose vantrivs i sin rika och tråkiga tillvaro och försöker ta själmord genom att hoppa från Titanics akter. Men Jack kommer och räddar henne. De blir vänner och spatserar runt på däck och lär känna varann. Kärlek växer fram och de planerar att fly iväg tillsammans när de når New York. Men Cal accepterar inte fästmöns och fattiglappens kärlek och blir vansinnig.

Så kommer den 14 april 1912 då det där isberget kom från ingenstans och plötligt sätts allas liv om bord i fara. Inom drygt 2 timmar kommer Titanic vara borta, och de är mitt i ingenstand, långt från hjälp. Kommer Jack och Rose överleva och komma säkert till New York?

Det här är en väldigt bra, romantisk, tragisk och spännande film. Ett måste för alla.

Inga kommentarer: