19 oktober 2008

PSYCHO- en väldigt spännande film

Hej.


Sen såg vi en klassiker på eftermiddagen/kvällen.
PSYCHO
Av Alfred Hitchcock m.fl. Spelades in -59 men kom -60. Från 15 men det var då det. Även om jag anser att den är grymt spännande och lite småläskig, speciellt på slutet.

Marion ( Janet Leigh ) jobbar som sekreterare i Arizona och är kär i Sam ( John Gavin ). De vill gifta sig men kan inte förrän Sam har betalat nån slags avgift till sin ex-fru. Marion blir lite förvirrad/förtvivlad och stjäl 40 000 dollar och sticker till Kalifornien där Sam jobbar.

Hon blir lite paranoid och tänker att hon är förföljd av polisen och byter då bil till en ny. Mitt i regnet, mitt i natten, när hon är trött och nervös kör hon av misstag in på den gamla motorvägen, där ingen längre kör. Hon ser en neonskylt. " Bates Motel ". Hon stannar där och hyr ett rum för natten. Där bor Norman Bates ( Anthony Perkins ) i ett läskigt hus på en kulle och driver motellet.

Hon bjuds på en macka av Norman som inte är van vid besökare och han berättar om sitt liv. Han bor med sin invalida mor och har som hobby att stoppa upp djur. Hon lyssnar och sedan går hon in till sig. Och duschar...

Men Norman Bates mor är en mystisk filur. Vem är hon egentligen? Är hon verkligen helt invalid? Vad hände egentligen för tio år sen hos familjen Bates?

PSYCHO är en väldigt spännande film. Anthony Perkins är jättebra i rollen som den stammande Norman. Rekommenderas, men inte till alltför små människor. Typ från 11 år eller nåt.
Min syrra som först sa att alla svartvita filmer var sega, tog upp en filt och gömde sig bakom den. Haha. Den är inte alls blodig och det är bra för jag hatar blodiga filmer.

Inga kommentarer: