1 december 2009

Julshopping på studiedagen

Hejsan svejsan!


Idag har jag, Linda, Pernilla, Jojjo, Linnea och Manda varit in till Estocolmo och julshoppat. Jag skrev i morse en provisorisk inköpslista, brukar ofta glömma något, och då blir man så irriterad. Viktigast målet för dagen var Panduro Hobby.

Panduros skyltfönster. På tal om skyltfönster så blev det inte av att gå förbi NK:s julskyltning. Får se den någon annan gång.
Vi åt lunch i Kungshallen. Jag fick mig en rejäl portion pasta med köttfärssås. Jag är så väldigt mesig när det kommer till att prova nya maträtter på restaurang. Hemma kan gå an, men inte på restaurang. Då betalar man ju en del, och är det hemskt så har man slängt pengarna i sjön...
Drottninggatans julbelysning är pampig tycker jag. Trots det vita ljuset så är det fint. Gillar mer det gyllene skenet av lamporna, det är så fult när folk hänger upp ljusblå (eller blå i allmänhet) lampor. Kallt ljus, usch och fy. Ingen julstämning.
När jag kom hem skrev jag en utförlig lista på alla utgifter, det är viktigt att ha koll på pengarna. Jag är väldigt sparsam av mig, men ibland kan man bara låta pengarna flöda. Iallafall på Panduro. Inte så att jag spenderar 1000 kr, men 550 blev det. Något i den stilen. Men då ingår faktiskt en del julklappsinköp, vilket är obligatoriskt nu när julen nalkas varje dag.
Har jagat lackbitar med smältsked från Panduro hela hösten, men först nu jag lagt vantarna på ett paket. Här ligger det fint upplagt med nyinköpt stämpel och nya kuvert, redo att bli fyllda med varsitt brev till olika släktingar och sedan prydas med fint, rött lack. Julstämning på hög nivå.

Inga kommentarer: