25 januari 2009

Bio två dagar i rad

Hej hej!


I fredags var jag som sagt och såg "Australia" för andra gången, även om det var tystare förra gången jag såg den... Men det var kul ändå.


Igår gick jag och mamma och såg "Benjamin Buttons otroliga liv" med Brad Pitt och Cate Blanchett. Satt olyckligtvis bredvid en som bara skulle kommentera allt och viska hela tiden och prassla med nån påse. Såna biobesökare stör jag mig på. Visa respekt för att vissa kanske vill se filmen. Sen finns det ju de flesta som är tysta och ser på filmen.


The Curious Case Of Benjamin Button

Regissör: David Fincher.


På natten när amerikanarna just vunnit 1:a världskriget rusar Thomas Button ( James Flemyng ) hem, han ska få ett barn den natten. Tragiskt nog dör hans fru i barnsängen och när Thomas ser barnet hon fött tar han sin son och springer till en flod för att döda det 'monster' som tog livet av hans älskade fru. Men han stoppas och lägger istället barnet på trappen hos fruns syster Queenie ( Taraji P. Henson ) som jobbar på ett äldreboende.


Queenie bestämmer sig för att ta hand om barnet, som ser rätt annorlunda ut. Det är som om det föddes i en 80-årings kropp. Doktorn tror inte att barnet har lång tid kvar att leva, men så fel man kan ha. Lille Benjamin som Queenie döper barnet till lever på och när han är ungefär 7 år, men ser ut som en kort 75-åring, träffar han Daisy ( Cate Blanchett ). Han blir kär i henne och hon förstår att han inte är som alla andra.


Medan Daisy reser till New York för att göra en danskarriär lever Benjamin på och upplever det mesta. Han träffar Elizabeth ( Tilda Swinton ) som är den första förutom Daisy som blir kär i honom på riktigt. Han lever på en bogseringsbåt och kallas in i det Andra världskriget. Han får uppleva det mesta men han slutar aldrig att tänka på Daisy.


Den här filmen är rätt bra, men som sagt av andra recensenter är den en slags variant på underbara "Forrest Gump" med Tom Hanks. En sydstatare med ett speciellt funktionshinder lever ett mycket otroligt och innehållsrikt liv och har en livslång kärlek till en speciell tjej.


På det sättet är den här filmen lite dålig, men den är annars väldigt bra, och lång. Den är mycket välgjord och mysigt filmad. Man undrar hur länge Brad Pitt satt i sminket för att se ut som 75 och sedan 20. Väldigt duktigt av mask-tillverkarna och sminkarna. Troligtvis vinner den här filmen en Oscar för det, smink och sånt. Jag tror att det finns ett sånt pris.

1 kommentar:

Bannanas sa...

Filmen verkar ganska bra ändå.. xP
Kolla in min blogg, ja har satt ut nåra bilder som du e me på, du har dock ner ditt huvud så att man inte riktigt kan se, men kolla ändå xD