10 januari 2009

En liten lista bara

Hej!


Har tänkt att skriva en liten lista, för det är ju så kul. Men om vad. Alltid lika klurigt, hehe. Nåt filmigt.

>>Vackraste ( och så ) platser där filmer utspelar sig:



> Fylke, Sagan om Ringen. Skulle absolut kunna bo i något av de där supergulliga husen och fira födelsedagar vid Kalasträdet, läsa under träden i skogen och allt vad de gör där. Drömlandet.


> Hogwarts, Harry Potter. Gillar slottet där dem går i skolan och lär sig allt från att flyga kvast och få fjädrar att flyga till att försvara sig mot svartkonster och demetorer. Skulle kunna gå i den skolan trots vissa risker att bryta ben och allt möjligt. En sån vacker skolbyggnad och miljö runtomkring med sjön och bergen.


> Vattnadal, Sagan om Ringen. Så vackert det kan bli där dem har sina hus bland träden i skogen. Gömda från allt och alla, med vattenfall och träd. Gillar naturen till stor del, så där skulle jag gilla att vara.


>Opera Populaire, Fantomen på operan. Fantastiska detaljer och så vacker arkitektur det kan bli. Kristallkronan och scenen, trapporna och grottan där Fantomen håller till med alla sina levande ljus och sina miniatyrer av operan.


> Pirates of the Caribbean. Havet som sträcker sig överallt, de obebodda öarna och allt. Det är vackert, även om man vet att det inte finns mycket sånt kvar här i världen. Det är synd.


> King Kong. I nyinspelningen är det kanske inte den vackraste tiden i New York och på fartyget Venture.. Men ön och New York när Naomi Watts och jätteapan sitter på Empire State Building måsta man ju säga att det är vackert, samtidigt som man vet att typ 90% av den filmen är datoranimerat.


> North Territory i Austrailen, Crocodile Dundee och Australia. Även om det är torrt så är landskapet väldigt speciellt och vackert. Fin fint. Faraway Dows-huset i aktuella Australia.

Den stämmer väl inte till 100%, som vanligt. Men fina bilder iallafall.

Inga kommentarer: