2 juni 2009

The Barkleys of Broadway- a review

Hej hej!

Här är en recension av en kul, musikfylld, dansfylld och underbar film där Fred & Ginger återförenas och spelar

The Barkleys Of Broadway

Filmen kom 1949, är i färg, är fylld med finfina sång och dansnummer och Fred Astaire och Ginger Rogers är så söta som det grälande paret Barkley.


Det gifta paret Josh och Dinah Barkley (Fred Astaire och Ginger Rogers) har uppträtt tillsammans länge och deras shower blir succéer. Men när Dinah blir erbjuden en roll som Sarah Bernhardt i en dramatisk pjäs börjar hon och Josh bråka då han är rätt nedvärderande på hennes talanger. Dinah får nog och lämnar honom och hans show för att jobba med Jacques Barredout (Jacques Fancois) som Josh är rätt svartsjuk på.


Josh är fortfarande helt kär i Dinah, men är nu rädd att förlora henne för alltid, kanske till den där fransmannen Jacques? Han försöker genom telefonsamtal där han imiterar Jacques att få veta hur Dinah tycker, men råkar bara få henne mer i Jacques armar. Hur ska det gå?

Filmen är väldigt bra. Har sett sett den typ 5 gånger hittills. Den är lättsam, underhållande, glad och fylld med upplyftande musik. Bland annat det fenomenala dansnumret där Fred kör solo till "Shoes with wings on", både Fred & Ginger i "Bouncin' the blues",

det lite udda skotska "My one and only highland fling" och Freds fina sång i "They can't take that away from me" som är en vacker sång, enligt mig. En av deras allra bästa filmer.


Inga kommentarer: