6 juni 2009

Sveriges dag!

Hej hej!


Idag är det inte bara dagen före att jag ska och se Bruce Springsteen på Stockholms Stadio, utan även nationaldagen i vårt väderväxlande land!

Här är en del bilder, fotograf: jag. Sverige från olika håll och kanter.


Vår blågula flagga med kors och allt. Känns lite kristet om man såger så. Men det är en enkel och helt okej fin flagga. Och vår fina, denna gång lite molniga, himmel.

Turiststället slottet. Om jag får säga det, så är det inte en så extremt vacker byggnad, en stor fyrkantig stenklump. Men rätt pampig.


Solnedgång i augusti uppe i norr. Överkalix. Den fina Kalixälven. Kallt vatten, men härligt att bada i ändå.


Överkalix igen. Den här gången från Brännaberget med en helt fantastisk utsikt, eller hur? Den lilla staden, den stora älven, bergen, skogarna. Så vackert. Jag älskar den här bilden. Lite stolt, hihi.



Vi får ju inte glömma vintern. Som tar rätt stor del av vårt väder här i landet. Den här bilden har jag tagit vid en frusen och snötäckt Kalixälv. Vackert, men kallt. Här skulle man kunna sitta ett tag och bara titta på det vackra landskapet, men det blir ju lite kallt.


Mormors spark, behändigt om man vill åka omkring lite på snön. Inte alltid jättepraktiskt, men ibland kan det vara bra att ha där uppe. I sydligare områden så har man väl inte så stor nytta av en spark.


Den kalla Vättern. Den passerar man när man åker till underbara Båstad. Mysigt att stanna vid vägkanten och beundra utsikten.

Syrén i Båstad. Hus och hav. Mysigt värre.

Tåliga blommor i Torekov. Landbiten ute i havet är Hallands väderö. Lite svårt att se kanske, man leta noga. Finfint badvatten där ute.

Ko i Kattvik. Den här filuren stod med några kompisar och åt gräs med havet på ena sidan av hage, och husen på andra sidan. Trevligt. En kul kontrast i samhället. Även om man hör getter, eller är det får, som bräker högt när man fikar på Kattviks üpermysiga lilla fik med havsutsikt.

Där fick du en del bilder från vårt land. Om du känner för det kan du besöka alla ställena. Även om det inte är mitt i centrum, så är Överkalix väldigt vackert så det är värt sin timmes bilresa från flygplatsen i Luleå. Och så får man ju hälsa på sina släktingar.

Bjärehalvön är också kul, där kan man fara omkring i en evighet, och ändå finns det nya saker hela tiden.

Lyssnar på "Speciell" med Gyllene Tider från 'Finn fem fel'-skivan. Har du hört den? Inte så känd, men grymt bra.

2 kommentarer:

Bannanas sa...

Skit vackra bilder xP Ett äkta sverige xD Härligt, även fast man ibland kan tycka att Sverige är tråkigt värre så är de väldigt vackert oxå xD Kanske inte ida dock, ganska grtt å tråkigt, träden lyser upp lite dåra xP Synd, de brukar ju alltid vara fint väder på nationaldagen xD

Hanna sa...

Tack :)