11 juni 2009

Goldfinger

Hej!


The third motion picture of Bond. Sean Connery gör rollen som Bond igen, Honor Blackman spelar piloten Pussy Galore. Gert Fröbe spelar the bad guy, Auric Goldfinger. Filmen kom 1964 och iochmed denna var Bond-hysterin på topp.

GOLDFINGER

Bond kommer till Miami Beach och då blir det ypperligt bra musik som övergår direkt från Shirley Basseys starka stämma i "Goldfinger". Han ska se om ryktena är sanna om att den rike fetknoppen, men icke mindre farlige, Auric Goldfinger (Gert Fröbe) smugglar ut mängder av guld ur England och hur detta går till.

När en ung kvinna vid namn Jill Masterson (Shirley Eaton) blir mördad på ett rätt udda sätt blir det allvar efter att Bond skojat lite med Goldfinger och gjort honom inte lite arg. Men inga tårar för den som dött, Bond reser efter Goldfinger och spelar golf där Goldfingers hantlangare Oddjob (Harold Sakata) gör en minnesvärd scen med den berömda dödande hatten.

Det visar sig att Goldfinger planerar ett fruktansvärd dåd mot inte bara välbevakade Fort Knox utan även för hela världen. Hur ska Bond kunna stoppa honom?

Filmen är högt klassad bland fantasterna men jag tycker att den ibland håller ett för långsamt tempo. Den är bättre än "Agent 007 ser rött", men inte så överdrivet mycket bättre. Den här är mycket stilfullare, elegantare och Bond-ig men det är inte riktigt lika mycket action.

Inga kommentarer: