23 september 2009

Fred & Ginger lista: Skådespeleri-ordning

Hej hej hej!





Den tredje listan där jag listar Fred Astaires och Ginger Rogers filmer i ordning efter hur bra skådespeleri det är i filmerna. "The Story of Vernon and Irene Castle" är absolut bäst, ingen tvekan. Så vill du se en av deras filmen som inte är en typiskt Fred & Ginger-film och har mycket drama och romantik, se den. Men det är även musik och dans i den, så det är också ett måste. Alla tre filmerna som ligger etta på vardera lista är ett måste, de övriga också, men de kan du ju börja med om du är osäker. Hihi.


1. The Story of Vernon and Irene Castle
Här är både Fred och Ginger väldigt bra i sina roller som det dansanta paret Castle. Eftersom att de spelar verkliga personer så är denna lite speciell. Riktigt sorglig i slutet, så duka upp med en näsduk (eller två om du är en sån som gråter alldeles väldigt mycket).
2. The Barkleys of Broadway
3. Carefree
4. Shall we dance
"I am Petrov", säger Fred med fejkad rysk gubb-accent. Roligt roligt när han hoppar omkring och dansar inför en förvånad Ginger.
5. Top Hat
6. Swing Time
7. Roberta
8. Follow the Fleet
En tuggummituggande Fred vandrar omkring och snackar osofistiskerat med Ginger's klubbsångerska. Inte lika högklassiga karaktärer här inte, lite ovanligt.
9. The Gay Divorcee
10. Flying down to Rio

Inga kommentarer: