27 september 2009

Bli blåst av "Blåsningen"

Hejsan!



Igår såg jag "Blåsningen", som vunnit 7 Oscars. Stjärnorna Paul Newman, Robert Redford och Robert Shaw spelar tre snubbar i ett deprimerat USA 1936. Rolig film, speciellt Paul Newman är riktigt rolig i sin roll som storsvindlaren Henry Gondorff. Robert Redford spelar den unge Johnny Hooker som också är en skicklig bedragare. Robert Shaw spelar storskurken Doyle Lonnegan som äger en hel del pengar.

Förresten är Brad Pitt otroligt lik Robert Redford. Tänkte på det hela tiden, de är som kopior. Hursomhelst så är detta en riktigt bra film. Man blir rätt blåst själv, hehe. Scenen där Paul Newman, Robert Shaw och en bunt andra filurer spelar kort på ett tåg är så himla kul. Paul Newman är verkligen grymt bra säger jag bara. Sedan är kostymerna och allt sånt bra, gillar Robert Redfords rödrandiga kostym, tjusigt.

Men jag tyckte att det var lite väl tydligt att det var filmat på filmbolagets uppbyggda studio med husen och sånt, det förstörde lite. Kändes lite "Bugsy Malone" nästan, med husen osv. Men "Blåsningen" är en bättre film. Det är mycket bra musik också. En film värd att se alltså!

Inga kommentarer: