29 oktober 2009

Båstad during fall

Hej hopp!



Idag kom jag hem från min korta höstlovsvistelse i Båstad. Åkte ned i söndags, kom som sagt hem idag. Har varit trevligt där nere. Rätt kallt, men trevligt. När vi (jag och pappa) kom ned gick vi först en runda till stranden. Inte precis som på sommaren. Det var lågvatten eller vad man nu ska säga. Halva "bryggan" var på torra land.
Sen for vi in och handlade och så. Basic stuff liksom. På måndagen blev det fika med farfar, räfsning och sedan Centrecourten på kvällen. Då tänker du: vadå, åkte dem till tennisbanan? Men icke, det finns en bra restaurang i Båstad som heter Centrecourten. Inte precis fem stjärnor i Michelinguiden, men jag tycker att den är bra. Lagom stor, god mat och allmänt mysigt ställe.
Allmänt sen så blev det fika varje dag, hehe, och Helsingborg igår. Åt på Olssons skafferi, fikade på Ebbas fik. Idag så fixades det sista och sen bar det av hemåt. Stopp på en icke särskilt hälsosam snabbmatsrestaurang. Inte McDonalds, inte Burger King, utan Max. Så är det. Men det var kass service och svinkallt där så det var väl inget att hänga i julgranen.
Fina färger. Vid halv nio på morgonen, kallt, men så himla fint ljus genom träden. Tre bokar, men det är bara två i bild.

Knut Jöns bageri. Här finns de godaste vaniljhjärtana i hela vida världen. Det ska du veta. Bra att komma ihåg om man får frågan: Var finns hela vida världens godaste vaniljhjärtan? Svar: Knut Jöns bageri i Båstad. Just det.

Inga kommentarer: